САЛСА, БАЧАТА, ЧА-ЧА-ЧА

Обадете се: (+359) 0898-971-083

Bulgarian English French German Greek Italian Russian Spanish
  • РАУЛ ТОРРЕС

    Хореограф и инструктор по Салса и латино танциТУК

БАЧАТА

Бачатата е популярна музика и танц, произхождащи от Доминиканската република.

Основният инстурмент, на който се свири, е китара. Темата им обикновено е романтична, като най-често текста разказва история за несподелена любов и разбито сърце.

За първи път бачата официално е призната като музикален стил през 1961 г., когато е направен първия звукозапис от Хосе Мануел Калдерон на първия сингъл "Borracho de amor" и "Que sera de mi (Condena).

Възникването на бачата се свърза с напрегната социална обстановка, която цари в Доминиканската република в началото на 1960-те години след свалянето на диктатора Рафаел Леонидас Трухильо Молина.

В началото се е приемала само като музика за слушане, но с ускоряване на ритъма и възникване на нови стъпки, бачата започва да се възприема като танцувален стил.

Дълго време в Доминиканската република има негласна забрана за бачата. Песни, в този стил не се пускат по дискотеките и не се предават по радиото (изключение е правила само станция "Радио Гуарачита". Записи с бачата не се продават и по музикалните магазини.

През 1992 г. Хуан Луис Гуера печели награда Грами със своя албум "Bachata Rosa" и така бачата получава международно признание

 

 

 

OSense O-Sense