САЛСА, БАЧАТА, ЧА-ЧА-ЧА

Обадете се: (+359) 0898-971-083

Bulgarian English French German Greek Italian Russian Spanish
  • РАУЛ ТОРРЕС

    Хореограф и инструктор по Салса и латино танциТУК

 

СТРАСТ И ЕМОЦИЯ

Потопете се в магията на танаца

 

Потопете се в магията на танца

Ах, латино танци и Салса. Ако искате да се научите да танцувате и да се забавлявате, то определено сте попаднали на правилното място.

Раул Торрес е кубинец, който работи като хореограф и инструктор в България вече 14 години.

В Torres Dance Academy Tropicana се преподава Салса, ча-ча-ча, бачата, кубинска румба, контемпорари, афро джаз и съвременни танцови техники.


БАЧАТА И ЛАТИНО ТАНЦИ

Урокът по латино танци включва основно Бачата, Меренге, Ча-Ча-Ча, Конга, Кубинска румба, Афро - Куба и др. латино танци. Основната цел на латино танците е да научат тялото да се движи, грациозно с меки и плавни движения, да се пристъпва леко и ефирно за дамите и пластично и същевременно излъчващо сила и стил за мъжете.

Латино танците са включени в началото на всеки урок за загряване и раздвижване на тялото. Те обогатяват общата танцова култура и подготвят тялото за чувствената и романтична Бачата.

САЛСА

Урокът по Салса, (когато не е обявен стила - вида Салса) включва загрявка със салса движения характерни за всичките видове Салса за придобиване на общи танцови познания за Салсата. След това ако урокът е за начинаещи се преминава към Салса L.A., която е най-близка до европейците и начина и стила им на танцуване. По тази методика по-лесно се усвоява Салсата.

Кубинците са новатори. Душата им усеща музиката на живота, улавят, създават и интерпретират. Днес салсата именно от тази иновативност е с различни стилове, които постоянно търпят развитие. Раул Торрес преподава различните видове САЛСА както и традиционната Afro-Orishas, кубинска фолклорна танцова традиция, която е вплетена във всичките видове салса. Няма преподавател и танцьор, който да не включва елементи от кубинския фолклор и непрекъснато да се стреми към развитие и самоусъвършенстване. Един от стиловете, който особено се харесва и се преподава е Salsa L.A Style (LA - Los Angeles style), създаден от братята Васкес. Няма нищо по-хубаво от това всички да се забавляват заедно, независимо от стила, който танцуват и да искат да се развиват, в който и да е стил.
Днес, аз ще те науча на нещо а утре ти мен... колкото и да знаем и можем, винаги има нещо, което не знаем но можем винаги да кажем и АЗ ГО МОГА, да се опитаме да го научим, да обменяме опит и знания да, да, да... ТАНЦУВАМЕ САЛСА...

В кубинската салса при мъжете е особено важно освен да могат да водят дамата да движат рамене, глава, да се въртят на колене и изпълняват различни "трикове", на които основната цел е да впечатлят дамата на сърцето си и да демонстрират мъжественост (мачо).
Дамите движат основно ханш, бедра, рамене, ръце, глава. Движенията са "меки", въртеливи, енергични като основно изискване е да умеят да отпускат тялото си без да има стегнатост и напрягане.

Опознайте тялото си чрез танца, обикнете го, докосвайте го, прокарайте ръка през косата, гърдите, ханша, рисувайте с движенията на ръцете... Движете бедра, рамене и ханш. Мъже, отворете гръдния кош и водете дамата леко и елегантно с ясни и категорични сигнали...

 

 

 

OSense O-Sense