САЛСА, БАЧАТА, ЧА-ЧА-ЧА

Обадете се: (+359) 0898-971-083

Bulgarian English French German Greek Italian Russian Spanish
  • РАУЛ ТОРРЕС

    Хореограф и инструктор по Салса и латино танциТУК

УЪРКШОПЪТ ПО АФРО - КОНТЕМПОРАРИ ОБИКНОВЕНО СЕ ПРОВЕЖДА НА ТРИ ЕТАПА. Може да бъде разбит и на четири етапа в зависимост от включените стилове.

 Урок 3 в 1! Двучасовият уъркшоп преминава през 3 основни фази:

  • Контепорари, имащо за цел да разгреете тялото си, разтеглите мускулите, сухожилията, включително и тези, които тялото ползва рядко. Да придобиете гъвкавост, двигателни навици и координираност в движенията, да правите цялостни и завършени движения, разтегляйки се до край, за да не излгеждат половинчати и комични, да работите за "линия" на движенията, т.е. започвате и завършвате движенията от/в правилната изходната позиция. Всичко това в ритъм на автентична афро - румба музика, характерна с инструментите, които тренират мозъка на "зациклен" ритъм - да чува инструмента и да се приучи да усеща повече ритъма, а не само да го отброява (наум). Обобщено в тази фаза се научавате на техника в изпълнението на елементите, изходна позиция, координация, от къде започва, коя точно част на тялото участва в конкретното движение и коя не трябва да движите. Това има несравним ефект върху уменията ви да се движите красиво.
  •   Основни афро-румба елементи - стъпвайки на загрявката от първата фаза е по-лесно да се надграждат детайлно движенията ви с базови елементи на афро и румба. Харектерното тук е, че изпълнението силно зависи от това да са много точно и правилно структурирани и изпълнени с голяма прецизност, техника, пластика, и е много съществено от къде тръгва и къде завършва самото движение. Честа грешка тук е да се правят "паралелно" движения с едновременното участие на всички мускули (части от тялото), а всъщност движението следва своя специфична логика и мусклите и частите на тялото влизат в движението в определена последователност и закъснение и излизат от него в друга последователност и закъснение. В резюме тези движение, не само имат висока степен на "универсалност", т.е. могат да се ползват в различни стилове - афро-румба, в салса, бачата и в други социални стилове. Също развиват цялостно (всички аспекти) - тялото се приучава на далеч по-комплексни и координирани движения, изпълнени с усещане на музиката, а не само с отброяването и.
  • Футуърк комбинация - Третата част е кратка и интензивна. Подбрана комбинация - хореография според взетите на уъркшопа елементи, имаща за цел да "изпрактикувате" наученото. Това е много подхощ начин да автоматизирате движенията, за да спрете да ги мислите без да разваляте техниката на изпълнение. Винаги в началото техниката се мисли - няма как. Но всеизвестно, е че мисленето на движението го прави "дървено" или изкуствено, а автоматизираното, но чисто изпълнено, изглежда естествено и впечатляващо. Когато движенията се автоматизират, практиката показва, че ги правиш с лекота дори след време. Първоначално изпълнението е на автентична афро музика, за да не забравяте "корена" а и за да чувате инструмента. "Пробват" се и други стилове, например салса, хип-хоп или нещо модерно или пък "джазирано". Това определено показва "универсалността" на всичко научено.

OSense O-Sense